Пригадуєте казку про Мийдодіра, який допоміг неохайному хлопцю повернути його речі та навчив дотримуватися чистоти? Насправді це реальна історія про неохайного власника, який ніколи не чистив тротуарну плитку. Їй це не сподобалося і вона вночі втекла від нього та більше не повернулася. Ну добре, жартуємо. Але таким неоднозначним способом ми хочемо почати нашу статтю про те, чому миття бруківки важливе.
Одразу варто зрозуміти, що якісна тротуарна плитка не потребує клопіткого щоденного догляду. Бетонні вироби бренду «Мій Двір» здатні витримувати різні атмосферні явища та постійно знаходитися під впливом зовнішнього середовища. Однак все ж бувають випадки, коли засоби для чищення бруківки необхідні: рослинність, бруд, сліди від коліс. У такому разі не витрачайте час даремно та одразу використовуйте поради, які ми подали нижче.
Увага!
Важливо!
Мова не йде про плями від агресивних речовин: машинної оливи, фарби тощо. Поверхня тротуарної плитки є шорсткою та має мікропори, у які ці речовини, під час попадання, в‘їдаються. Такі забруднення майже неможливо усунути, вони призводять до незворотної зміни кольору поверхні бруківки.

Які засоби використовуються для чищення бруківки?

Очистка – нескладний процес. Для нього у вас вдома є все необхідне: мітла, щітка, відро, мило та тепла вода. Та бувають непрості випадки, для яких необхідно купити концентровані рідини. Тобто хімію для миття бруківки. Однак про неї трішки згодом.

Чистка тротуарної плитки

Перший крок – очищення поверхні від листя та бруду. Для цього вам знадобиться мітла та фізична розминка м’язів рук та ніг. Якщо у швах між плиткою є зайва рослинність у вигляді моху та бур’янів, її також потрібно видалити. Радимо використовувати спеціальну щітку, або ножик. Однак будьте обачними – гострі предмети можуть пошкодити верхній шар плити.
Після очищення поверхні розпочинаємо безпосередньо миття. У цьому допоможе наступна покрокова інструкція:
  • вдягніть рукавиці та у разі потреби інші засоби індивідуального захисту (маска, окуляри тощо);
  • візьміть відро та наповніть його додаючи мила або мийного засобу (для посуду, наприклад);
  • вилийте суміш на бруківку (якщо у вас велика територія, робіть це поетапно на окремих ділянках);
  • починайте чистити плитку щіткою (мити потрібно до тих пір, поки все забруднення не буде видалено);
  • в кінці промийте поверхню водою, можете використовувати садовий шланг або мийку.
Варто додати, що поливати бруківку потрібно акуратно, щоб не вимити заповнювач зі швів. Якщо ви використовуєте шланг, то скористайтеся насадкою або відрегулюйте так, щоб вода не текла одним струменем. Лити потрібно поперек швів, а не зверху вниз. Шланг потрібно тримати під кутом 45%. Якщо все зробите правильно, отримаєте чистку бруківку та хороший настрій.
Якщо у вас є мийка високого тиску, це зекономить час і нерви. Вона якісно видаляє засохлий бруд та інші жорсткі матеріали. Ефект від мийки найкращий. Однак через високий тиск існує загроза видалити заповнювач між швами.

Хімія для чистки бруківки

Щоб відмити складні плями, потрібно мати спеціальні миючі засоби для бруківки. Їх можна знайти у будь-якому гіпермаркеті чи спеціалізованому магазині. Однак постає логічне питання: що саме потрібно купляти? Гербіциди – хороший засіб для миття бруківки. Він знищить все, що попадеться йому на шляху. Тому будьте з ним акуратні, дотримуйтеся правил безпеки. Ще одна річ, яку ви повинні знати – це негативний ефект від соляної кислоти. Вона може пошкодити бетонний виріб. Тому не використовуйте засоби, що мають її у своєму складі.

Що робити після миття бруківки?

Коли плитка висохне, засипте шви якісним заповнювачем. Його повинно бути вдосталь. В іншому разі, це може спровокувати порушення цілісності дорожнього покриття.

Чи залежить миття бруківки від погоди?

Як ми згадували раніше, витрачати зайві кошти на засіб для миття бруківки не потрібно. Тротуарна плитка і так стійка та міцна. Отож замість сумних абзаців про педантичний контроль чистоти території, ми вам відкриємо декілька секретів Полішинеля про сезонний догляд подвір’я. Отож, 4 пори року - 4 поради:
Восени варто прибирати опале листя. Воно забруднює бруківку. У зимовий період мити плитку не потрібно. Низька температура сприятиме замерзанню води. Це ускладнить пересування і підвищить ризик отримати травму. До речі, часто люди використовують сіль як захист від обмерзання. Однак у великій кількості вона може зашкодити верхньому шару плитки. Тому як альтернативу солі використовуйте пісок.
Навесні, після заморозків, поверхня повинна бути ретельно очищена від плям та бруду. У цей період у швах накопичується різна органіка, яка псує екстер’єр будинку. Про те, як позбутися моху швидко та безпечно,  читайте у нашій статті. Найлегше доглядати за подвір’ям влітку. Можна просто сидіти на ганку та милуватися чудовим бетонним покриттям.
Що ж, тепер ви знаєте, чим відмити бруківку у разі забруднень. Навіть використовуючи такі прості інструменти як щітку та воду, ви збережете її зовнішній вигляд та зробити себе щасливішим. Читайте інші наші статті про догляд чи дізнавайтеся цікаві факти про тротуарну плитку.
Більше інформації ви можете дізнатись за телефоном:
0 800 302 103