Як правильно класти бруківку?

Давайте без довгих передмов, та одразу до справи. Для того, щоб гарно викласти бруківку, потрібно спочатку мати уявлення, що у нас є те, з чого починати. У кожної моделі є свій об’єм, розмір, колір, вартість. Дуже важливо розуміти, який ти маєш матеріал, якого він класу, які має геометричні характеристики, адже від цього залежить вся наступна робота і майбутні враження. Ось тому і постає така дилема про якісну укладку бруківки, на яку ми якраз і дамо відповідь.

Варіанти укладання бруківки

Перед тим, як починати укладку бруківки, потрібно знати декілька правил, що допоможуть вам правильно виконати поставлену ціль своїми руками та позбутися майбутньої мороки:
  • укладання треба починати від обох країв замощуваної площі, тим самим уникаючи ситуацій, коли потрібно буде припасувати елементи в край дороги;
  • для запобігання втрати кольору продукції, слід виключити попадання цементного пилу, що виділяється під час різки бетону та інших будівельних сумішей на поверхню бруківки;
  • якщо на ділянці, де кладуть плитку, присутній інший елемент інфраструктури (люк, стовп тощо), важливо замощувати так, аби було мінімум дорізання, а також зберігався як естетичний вигляд, так і цілісність вашого полотна;
  • дотримуйтеся правила «трьох піддонів» - бруківку потрібно одночасно укладати з трьох або більше піддонів, а також, по можливості брати продукцію з різних рядів цих піддонів. Через особливості виробництва бетонної тротуарної плитки, на які з погляду технологічного процесу не можна вплинути, колір продукції може мати незначні допустимі відхилення між різними партіями;
  • потрібно враховувати модуль плитки, бо одна може моститися каскадно, інша радіально, одна є великоформатною, інша є малоформатною.

Схеми укладання бруківки

Тепер перейдемо до схеми укладки бруківки. Оскільки універсального підходу не існує, розглянемо найпопулярніші види бруківки та варіанти гарно їх викласти.
Тротуарна плита Романо. Її легко можна комбінувати з іншими плитами, завдяки 4 елементам, що формують різноманітні візерунки. Вкладається тільки рядами, а одна з її переваг – забарвлення «Колор-Мікс», яке додає естетичності.
Ще одна цікавинка – плитка Теано. Невелика за розміром, складається з трьох елементів, що дозволяє легко комбінувати її з іншими колекціями бруківки. Вкладається як каскадом, так і рядами.

Як правильно класти бруківку «Старе місто»?

Бруківка «Львівська» або як її в народі ще називають «Старе місто» створена давним-давно. Тому нас часто питають: «Як правильно класти цю бруківку?». Спокійно, зараз розкриємо всі секрети.
В першу чергу, треба знати, з якими плитами її потрібно комбінувати.
Найкраще з бруківкою «Старе місто» поєднуються класичні лінії: бруківка австрійська, римський камінь та віденський камінь. З ландшафтних елементів класно підійде садовий поребрик.
Що ж до вкладання, то ось найпопулярніші варіанти:
  • однотонна укладка бруківки одного кольору, наприклад сірого;
  • викладання по периметру двох ліній, що підходять по кольору до бордюру, паркану чи фасаду, а для основи береться інший колір. Так утворюється гарний плавний перехід;
  • створення килимка – береться 2 чи 3 різні кольори бруківки та змішується, створюючи різноманітну мозаїку;
  • серед основи, що складається з однокольорової маси, викладаються візерунки чи дорожні знаки, наприклад велосипедна доріжка або стрілка, що показує напрям руху;
  • викладання різних геометричних фігур: чи то кола, чи то діагоналей.
Технологія укладки бруківки – непроста справа, але необхідна, якщо ви бажаєте мати естетичне подвір’я чи затишний громадський простір або якщо хочете поділитися фотографіями гарно вмощеної бруківки своїм друзям чи родичам. Однак весь процес залежить від першочергово критерію – якості бруківки. Якраз її ми забезпечуємо гарантією на 25 років.
Замовити продукцію від ТМ «Мій Двір» можна на сайті.
Більше інформації ви можете дізнатись за телефоном:
0 800 302 103