Як не помилитися з кольором бруківки?

Правило «3 піддонів»
Перед укладанням бруківки потрібно враховувати, що допускаються незначні відхилення у кольорі елементів в межах однієї партії. Це стосується як кольорової, так і сірої продукції. Відхилення неминучі з погляду технології виробництва бетонних виробів і є в межах норми згідно зі стандартами якості. Цей ефект не критичний і ніяк не вплине на зовнішній вигляд замощеної ділянки, якщо ви використаєте правило «Трьох піддонів». Про нього ми зараз розповімо.

Чому існує відхилення у забарвленні бруківки?

Причина не в барвниках, як хтось міг подумати. ТМ «Мій Двір» використовує барвники провідного світового виробника, тому за якість можна не хвилюватися. Незначна зміна кольору зумовлена технологіями виготовлення, точніше сировиною. Фізично неможливо постійно мати ідентичні компоненти для виробництва.
 
Трішки нудного, але важливого канцеляризму: згідно з пунктом 5.4. ДСТУ Б EN 1338:2016 «Брущатка бетонна. Вимоги і методи випробування» незначні відмінності у відтінку кольору, які можуть бути викликані неминучими змінами в характеристиках сировини і змінами умов твердіння, не вважаються істотними та є допустимими. Тому, щоб нівелювати можливу різницю у відтінку кольору елементів, потрібно використовувати правило «Трьох піддонів»

Значення правила «Трьох піддонів»

Зміст правила полягає в тому, що бруківку слід одночасно укладати з трьох або більше піддонів, а також брати продукцію з різних рядів. Це дозволить звести до мінімуму будь-які можливі відхилення та отримати гарно вимощене подвір’я.

Для яких кольорів це правило застосовується?

Як ми вже зазначали вище, навіть при виробництві однієї партії сірої тротуарної плитки допустимі незначні відхилення у відтінку кольору. Тому ми рекомендуємо застосовувати це правило завжди, особливо для бруківки з серії «Колор-мікс».

Важливість правила для «Колор-мікс»

Колор-мікс – це технологія змішування різних барвників. У результаті на кожному елементі плитки створюється особливий, не схожий на інші, градієнт. Щоб створити довершений та цільний візерунок на подвірʼї, елементи бруківки потрібно перемішувати між собою. Так кольори елементів будуть гармонійно поєднуватися. Щоб зрозуміти як працює Колор-мікс, розглянемо два фото. На першому фото тротуарна плитка Романо у кольорі Антрацит викладена без використання правила «Трьох піддонів». На ділянці видно виражені білі смуги. На другому фото – згідно з правилом. Це дозволило створити гармонійний ефект суцільного кольору. Тому щоб мати гарне подвірʼя, використовуйте згадане правило.
«Правила створені для того, щоб їх порушувати» відома фраза, яка більше шкодить, ніж допомагає. Щоб створити гарне подвірʼя, використовуйте правило «Трьох піддонів» незалежно від кольору бруківки. У такому разі ми гарантуємо вам красиве подвірʼя.
Купити плити та плитку можна на сайті виробника «Мій Двір».
Більше інформації ви можете дізнатись за телефоном:
0 800 302 103