Продуманий дизайн подвір’я з бруківки гарантує затишок і комфорт для кожного. Грамотне поєднання садових композицій, покриттів, насаджень, малих архітектурних форм та освітлення роблять будь-який простір так само неповторним, як і його господарів.
«Як краще оформити подвір’я з бруківкою?» - це та подібні питання часто чують наші ландшафтні дизайнери, які допомогли у написанні цієї статті. Сьогодні вони розкажуть, що потрібно зробити, щоб отримувати естетичне задоволення кожного разу, коли ви будете виходити на своє оновлене подвір’я.

Переваги дизайну бруківки на подвір’ї

Власноруч створювати неповторні ескізи – та ще морока. Це забирає і час, і нерви. Заміри, освітлення, покриття, декор, колір, вибір матеріалу для основи – це лише частина процесу, який потрібно виконати. Краще звернутися до професіоналів, які зроблять це швидко та якісно.
Переваги дизайну бруківки на подвір’ї

Етапи створення дизайн-проєкту

Одразу скажемо, що план розробляється не лише для бруківки на подвір’я, а й для ділянок поблизу комерційних об’єктів. Щоб отримати класний дизайн-проєкт, вам потрібно зробити лише 4 кроки:
  • Зустрітися з дизайнером в нашому офіційному відділені або ж через телефон домовитися про всі аспекти роботи.
  • Обрати найкращий для вас тариф: «Онлайн» (від 150 м2), «Стандартний» (від 200 м2) та «Максимум» (від 300 м2).
  • Надати заміри – наша команда здійснює обміри згідно з умовами тарифу або наданим вами планом території в електронному форматі.
  • Вибрати один з двох варіантів, які створив наш дизайнер. Після цього ми допрацюємо основний варіант згідно з вашими побажаннями. Варто додати, що ми можемо виправити дизайн тільки двічі.
Після погодження концепції та всіх правок ми віддаємо вам готовий проєкт, і ви можете розпочинати мощення вашої території. У разі потреби наш дизайнер може надати консультацію для спеціалістів з укладання під час монтажу тротуарної плитки.

Процес обміру ділянки

Ви можете вибрати одну з двох опцій: ви надсилаєте план ділянки або до вас приїжджає наша команда дизайнерів і робить заміри. В останньому випадку вам потрібно просто заварити собі чай чи каву та почекати, поки ми все зробимо.

Доповнення дизайну подвір’я бруківкою

Тротуарна плитка – це популярний та перевірений спосіб прикрасити власну територію. Якісний матеріал, що використовує ТМ «Мій Двір» для виготовлення бруківки, дає змогу не хвилюватися про її міцність та стійкість.
Для реалізації дизайн-проєкту, вам потрібно буде визначитися, яку бруківку ви хочете бачити на своїй ділянці. У цьому вам допоможе наша проста градація.
Класичний стиль
До цієї групи входить: бруківка Австрійська, бруківка Львівська, Римський камінь, Віденський камінь, Стара дорога, Симфонія та Цегла. Ці види тротуарної плитки прості в експлуатації та мощенні. Ось деякі варіанти дизайну подвір’я з бруківки (фото):
Як ми бачимо, з цією бруківкою дизайн виглядатиме стримано та естетично.
Змішаний стиль
Плитки Романо, Ренесанс, Теано та плита Хосе підійдуть, як до класичної архітектури, так і до більш модерних чи постмодерних будівель. Переваги – невисока ціна та легка форма укладки. Приклади подвір’я з бруківки у Львові:
Сучасний стиль
Сюди можна віднести плити Новатор, Рокко та наші новинки 2021 року: Доміні, Страда, Модо, Квадро та Вектор. Вони є чудовим рішенням для сучасних будинків, які збудовані в стилях хай-тек, модерн чи мінімалізм.

Промислова тротуарна плитка

Окремо варто виділити цей підтип бруківки. До нього належать серії плиток Гантель та Фалка. Їх застосовують здебільшого на комерційних об’єктах.
Не забуваємо й про елементи ландшафту: поребрик, палісад, квітники, сходинки. Їх ви можете використати для створення чудового екстер’єру, зокрема для оздоблення доріжок.

Узори бруківки для подвір’я

Безумовно, гарні візерунки бруківки на подвір’ї роблять його цікавішим та наповнюють яскравістю. Однак не варто забувати, що можливість створювати з бруківки цікаві ілюстрації залежить від розмірів її елементів та схеми укладання.
Загалом виділяють декілька стандартних типів мощення: рядами, каскадами, хаотично та радіально. Однак пам’ятайте: всі деталі та візерунки з тротуарної плитки повинні гармонійно поєднуватися зі стилем вашої головної будівлі. Якщо ваш дім у класичному стилі з використанням античних декоративних елементів, то вам варто використовувати бруківку в більш стриманому стилі. Теж саме і з поєднанням кольорів – тони фасаду будівлі повинні збігатися з відтінками плитки. Декілька прикладів цікавого оформлення з візерунками:
До речі, про кольори: з великої кількості забарвлень вам будуть доступні не тільки стандартні кольори (чорний, білий, червоний тощо), але й унікальна серія «Колор-Мікс». Наші дизайнери допоможуть вам обрати найбільш відповідний колір. Для прикладу, ви зможете створити різнобарвний килимок чи просто класичні переходи.
На ландшафтний дизайн подвір’я впливають багато факторів: стиль життя господарів, архітектура навколишньої забудови, освітлення ділянки, рельєфність території тощо. Однак головним все ж залишаються ваші побажання, адже дизайн подвір’я – це насамперед про індивідуальність. Не варто брати стандартні шаблони та переносити їх на свою територію. Краще скористайтеся допомогою нашого дизайнерського відділу, який втілить всі ваші мрії у реальність. Замовляйте дизайн-проєкт за посиланням внизу.
Більше інформації ви можете дізнатись за телефоном:
0 800 302 103